fbpx

Automatisk refusion

Automatisk refusion

Ring 31 155 155

Få hurtig rådgivning

Sygedagpenge

Nem-HR hjælper din virksomhed med at søge refusioner for sygefravær.

Sygedagpenge på den lette måde

Er du selvstændig eller arbejdsgiver kan sygefravær være en bekostelig affære, fordi du i fraværsperioden skal dække tabt arbejdsmængde. Vi indhenter din refusion af sygedagpenge og sparer dig for både tabt refusion og tid.

I Nem-HR yder vi gratis rådgivning omkring sygedagpenge som selvstændig til alle vores kunder, og vi besvarer 95 procent af vores opkald indenfor 30 sekunder!

Vi har solid erfaring med sygedagpenge og de offentlige systemer, regler og deadlines, som vi skåner dig for at skulle bekymre dig om. Vi klarer nemlig al din kontakt til de offentlige instanser og vores unikke system sikrer en komplet proces, der på dine vegne giver os det forkromede overblik i sygedagpengeadministration.

Vi skaber sikkerhed for:

Barsel

Få ro på hele barselsperioden. Lad Nem-HR håndtere jeres barselsrefusion fra start til slut. Vi holder styr på regler og deadlines, så I ikke behøver at bekymre jer om det adminsitrative.

Læs mere

NemRefusion & Virk

Det kan være kompliceret og som oftest en meget tidskrævende proces at søge i NemRefusion. Hos Nem-HR kan vi håndtere vi al din kontakt til det offentlige og sørger for hele dit refusionsforløb.

Læs mere

Forsikring

Har du brug for at være forsikret fra 1. eller 3. fraværsdag, og med hvilken sats skal du forsikres? Nem-HR rådgiver dig og finde den bedste løsning, der passer perfekt til din virksomhed.

Læs mere
Afspil video om Vika Flyt fortæller om fordelene ved Nem-HR i forhold til sygedagpenge

Det siger kunderne om sygedagpenge systemet

Det er jo bare hovedpinen i det. Det er jo de ting, men overhovedet ikke gider sidde med.

Hvordan kan Nem-HR hjælpe dig?

Som arbejdsgiver eller selvstændig er du forpligtet til at indberette i NemRefusion hos Virk. Det kan du nu nemt og hurtigt slippe for.

Nem-HR sparer dig for at bruge tid og ressourcer på at søge sygedagpenge og refusion i forbindelse med sygefravær. Hvis du lægger dig syg som selvstændig, eller har en medarbejder, som har haft sygefravær, kan vi hjælpe dig med det samme med at få sygedagpenge. Du indberetter ganske enkelt blot ved at udfylde vores onlineformular.

Thomas Falther

Er din specialist i sygedagpengesager

Har du spørgsmål, eller andet vi skal tage stilling til, kan du med fordel skrive til os via kontaktformularen eller ringe til os på telefon 31 155 155.

Vi ser frem til at tage imod din henvendelse!

Med venlig hilsen

Team Nem-HR

V2_2022_Thomas

Nem-HR gør dit arbejde lettere ved at administrere din indberetning af sygdom

En grafik der viser seks arme, med hænder der holder på spørgsmålstegn

Har du spørgsmål?

Der er forskellige regler for sygedagpenge, hvis du er henholdsvis ansat og lønmodtager, eller hvis du er selvstændig. Det er vigtigt, at du er klar over forskellen. Vi tager derfor den hurtige gennemgang: Du er selvstændig, når du ejer en personlig virksomhed. Hvis du ejer et A/S eller ApS, er du i lønmodtager i forhold til sygedagpenge.

Sygedagpenge for ansatte og lønmodtagere

For at være berettiget til sygedagpenge skal du opfylde et beskæftigelseskrav. Hvis du er syg i under 30 kalenderdage, er du syg i ’arbejdsgiverperioden’, hvor arbejdsgiveren skal udbetale løn under sygdom. Dette er dog kun gældende, hvis du opfylder beskæftigelseskravet overfor din arbejdsgiver.

Du skal have været ansat i minimum 8 uger og kunne fremvise, at du har arbejdet mindst 9 timer og 15 minutter pr. uge i gennemsnit.

Hvis du er syg udover disse 30 dage, har du mulighed for sygedagpenge, eller din arbejdsgiver kan modtage refusion for din arbejdsløn. Her er kravene dog lidt anderledes. Du skal have været ansat i virksomheden i 6 måneder og have arbejdet i minimum 240 timer i den periode.

Sygedagpengeområdet er komplekst, og vi anbefaler, at du læser mere om reglerne for sygedagpenge i vores videncenter.

Du er også velkommen til at høre, hvordan Nem-HR kan hjælpe dig igennem sygedagpengejunglen.

Der er forskellige regler for sygedagpenge, hvis du er henholdsvis ansat og lønmodtager, eller hvis du er selvstændig. Det er vigtigt, at du er klar over forskellen. Vi tager derfor lige den hurtige gennemgang én gang til: Du er selvstændig, når du ejer en personlig virksomhed. Hvis du ejer et A/S eller ApS, er du i lønmodtager i forhold til sygedagpenge.

Sygedagpenge for selvstændige

Vi bliver tit spurgt af selvstændige erhvervsdrivende, der måske lidt har forsømt det at tegne en forsikring, om de kan modtage sygedagpenge. Og der kan vi altid berolige dem med, at det ikke er noget problem. Så længe at beskæftigelseskravet for selvstændige er opfyldt.

Det offentlige beskæftigelseskrav lyder i øjeblikket på 18,5 timers arbejde pr. uge i minimum 6 måneder af de seneste 12 måneder.

Hvor meget kan jeg få i sygedagpenge?

Som selvstændig afhænger dette af din seneste selvangivelse. Det er nemlig afgørende, at der er overskud i virksomheden for at kunne modtage sygedagpenge. Du skal have tjent mere end dagpengesatsen for at kunne få udbetalt den fulde sats for sygedagpenge. Satsen i 2022 er 893 kr. om dagen, hvilket svarer til en årsindkomst på 232.180 kr.

Tjener du derfor mere end 232.180 kr. i din selvstændige virksomhed, har du opfyldt kravet til at kunne modtage den fulde dagpengesats.

Sygedagpengeområdet er komplekst, og vi anbefaler, at du læser mere om reglerne for sygedagpenge i vores videncenter.

Du er også velkommen til at høre, hvordan Nem-HR kan hjælpe dig igennem sygedagpengejunglen.